The Small Town Big Band

Small Town Bigband gaat naar Lelystad voor Bigband Festival…..met Carrie Kok!!

De vijfde editie van het Bigband Festival is zaterdag 30 januari van 12.00 tot 18.00 uur in De Kubus aan de Agorabaan 3 in Lelystad.

Musici hebben de handen ineengeslagen om in een competitie de swingendste nummers te laten horen. Er zes bands te beluisteren op het Bigband Festival: The Small Town Bigband uit Breda (12.00 uur), Mediacity Bigband uit Hilversum (12.55 uur), The Q Buskers uit Lelystad (13.50 uur), Bigband Enterprise uit Dordrecht (14.45 uur), Amstel Bigband uit Amstelveen (15.40 uur) en Bigband Leeuwarden 73 (16.35 uur). Een driekoppige jury bepaalt welke band het beste optreden heeft gegeven. Toegang tot het Bigband Festival is gratis

De Bigbands zullen gejureerd worden. Rond 17.45 uur worden de prijzen uitgereikt voor de beste bigband en de beste solist van de dag.

Net als de afgelopen jaren weer 2 topjuryleden die gaan plaatsnemen in de jury: Loet van der Lee en Sebastian Ohm. Loet van der Lee (trompetist) is in 1993 afgestudeerd aan het conservatorium, waarna hij gespeeld heeft in diverse gerenommeerde bands in binnen en buitenland. Denk hierbij aan het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, New Cool Collective Bigband, Glenn Miller Orchestra, et cetera. Loet is bovendien bandleider van The Holland Bigband.
Sebastian Ohm is bariton saxofonist, componist en arrangeur van beroep. Hij werkte o.m. met de NDR bigband, WDR bigband, Metropole Orkest en de Holland Bigband. Daarnaast is hij een actief arrangeur en bandleider en werkte voor een scala aan orkesten over de hele wereld.

Share Button